Kids GK Questions

General Knowledge Questions for 3 Year old Baby

General Knowledge Questions for 3 years old Baby

Many researches have proven that the grasping power of children is much better than that of adults and whatever a kid learns in his early years, remembers it forever. If you are also one of the those parents who want to enrich and develop general knowledge of your child then you can ask them GK questions for kids. These general knowledge questions for kids are a great way to know the awareness levels of your child and also improve them.

In this post, we have come up with General Knowledge (GK) questions and answers for kids that cover different aspects of life. There are general knowledge questions for 3 years baby which help you know where does your baby stand. Use these easy general knowledge questions and answers in English to find out the general awareness of your child.

Easy General Knowledge Questions for 3 Year old Baby

1. Which color starts with the letter “G”?
Answer: Green

2. What comes after the number 5?
Answer: The number 6

3. During which festival does Santa come to visit?
Answer: Christmas

4. How many fingers do you have in one hand?
Answer: 5 fingers

5. What do you drink that comes from a cow?
Answer: Milk

Read also: GK Questions for Class 1

6. What do we called a Baby Dog?
Answer: Puppy

7. What is the bedtime?
Answer: Night time.

8. Which part of your body lets you see?
Answer: The Eyes

9. Which animal sounds “Moo”?
Answer: Cow

10. We use our eyes to — see, hear, feel, eat?
Answer: See

11. We smell with our _
Answer: Nose

12. How many letters are there in the alphabet?
Answer: 26

13. Can you name a word that starts with the letter “C”?
Answer: Car

14. What is the color of Apple?
Answer: Red

15. How many days are there in a year?
Answer: 365 days

16. What is 2+2?
Answer: 4

17. Which number comes after 6?
Answer: 7

18. How many colors are there in a rainbow?
Answer: 7

19. What are your ears for?
Answer: Listening/hearing.

20. Which day comes after Friday?
Answer: Saturday

21. How many months are there in a year?
Answer: 12 months

22. How many days are there in a week?
Answer: 7 days

admin

View Comments

Recent Posts

Top 20+ Indian Art and Culture GK Questions and Answers

Indian Art and Culture GK Questions and Answers Art and culture form an important part…

5 years ago

Simple GK Questions for Class 1 Kids with Answers

GK Questions for Class 1 Kids General knowledge for kids plays a significant role in…

5 years ago

General Knowledge (GK) Questions for 4 years old Baby

General Knowledge Questions for 4 years old Baby In order to survive in this competitive…

6 years ago

Basic General Knowledge (GK) Questions for kids (2-5 years Old)

kids General Knowledge (GK) Questions It is a tough world out there and the preparations…

6 years ago