Basic General Knowledge (GK) Questions for kids (2-5 years Old)

kids gk questions - General Knowledge Questions
kids General Knowledge (GK) Questions

It is a tough world out there and the preparations for the future have to start early. These days kids spend all their time watching TV and playing games on phone. In such a scenario, parents have to work on their general awareness. GK questions for kids prove to be a good way to work on their awareness about their surroundings. General knowledge quiz for baby can be a fun activity to strengthen their knowledge. Easy general knowledge questions and answers in English are a wonderful way to help them learn.

Read also: General Knowledge Questions for 3 Year old Baby

Pose the general knowledge (GK) questions and answers for kids to find out how aware your baby is. The general knowledge questions for 2-5 years old baby at developing their general knowledge base so that they are ready to face the world out there.

Easy GK Questions for kids Age 2-5 years

1. How many hours do we have in a day?
Answer: 24 hours

2. What is the capital of India?
Answer: New Delhi

3. Which animal is called the king of the jungle?
Answer: The Lion

4. Which is the largest planet in our Solar system?
Answer: Jupiter

5. Which month of the year has the least number of days?
Answer:
February

6. What are the vowels of the English alphabet?
Answer:
A, E, I, O, U

7. What are the colours of a rainbow?
Answer: Red, Orange, Green, Blue, Yellow, Indigo, and Violet.

8. Which day comes after Friday?
Answer:
Saturday

9. We use our eyes to — see, hear, feel, eat?
Answer: See

10. Which colour symbolizes peace?
Answer: White

11. Which number comes after 6?
Answer: 7

12. How many colors are there in a rainbow?
Answer: 7

13. What are your ears for?
Answer:
Listening/hearing.

14. How do you spell your name?
Answer: The English spelling of your child’s name

15. How many continents are there in the world?
Answer: 7 continents

16. How many months do we have in a year?
Answer: 12 months

17. How many days do we have in a week?
Answer: 7 days

18. How many days are there in a year?
Answer: 365 days

19. What is 2+2?
Answer: 4

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *